Зимовий ЧС з легкої атлетики: Американець Коулмен виграв спринт на 60 м

Чемпіонами світу також стали багатоборець Кевін Майєр, стрибунка з жердиною Санді Морріс та неперевершена Гензебе Дібаба.

В британському Бірмінгемі триває чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні. «Золото» в бігу на 60 м виборов Крістіан Коулмен зі США. Про це повідомляє Укрінформ.

У головному спринті чемпіонату – чоловічому бігу на 60 м переміг американець Крістіан Коулмен з результатом 6.37. Це рекорд чемпіонатів світу. «Срібло» у Біньтіана Су з Китаю. «Бронза» у іншого американця Ронні Бейкера.

Чемпіоном світу у семиборстві став француз Кевін Майєр, який показав кращий результат сезону в світі – 6348 очок. Майєр лише на 5 очок випередив срібного призера Деміена Ворнера з Канади. Український багатоборець Олексій Касьянов через травму завчасно припинив змагання.

Читайте також: Легка атлетика: Жіноча естафетна четвірка пробилася у фінал на зимовому чемпіонаті світу

Також сьогодні у вечірній програмі розіграли ще кілька комплектів нагород. У чоловіків на дистанції 800 м прогнозовано переміг поляк Адам Кщот (1:47.47). Американка Куртні Около з особистим рекордом (50.55) стала чемпіонкою в бігу на 400 м. У чоловіків на цій дистанції «золото» виграв Павел Маслак з Чехії з кращим результатом сезону (45.47), при цьому переможця забігу іспанця Оскара Усільоса дискваліфікували.

Знаменита Гензебе Дібаба з Ефіопії впевнено перемогла в бігу на 1500 м, пробігши за 4:05.27. На дистанції 60 м з бар'єрами золоту медаль виборола американка Кендра Харрісон (7.70). Нагадаємо, що наша бар’єристка Ганна Плотіцина не пробилася у фінал.

Читайте також: Зимовий ЧС з легкої атлетики: Томас Волш з рекордом переміг у штовханні ядра

Чемпіоном світу у потрійному стрибку серед чоловіків став Вілл Клей зі США, який показав кращий результат сезону у світі (17.43). У жінок у стрибках з жердиною у драматичній боротьбі американка Санді Морріс вирвала перемогу у нейтральної спортсменки Анжеліки Сидорової. Аби здобути «золото» Морріс повторила особистий рекорд (4.95 м).