Суркіс: Як би "маріупольська справа" не закінчилася, мені буде, що сказати пресі

Президент київського футбольного клубу "Динамо" Ігор Суркіс розповів про просування так званої "маріупольської справи", яка 12 лютого розглядалася у Спортивному арбітражному суді (CAS) у Лозанні (Швейцарія).

"Справа слухалася 13 годин, скоро буде винесений вердикт. Який, я не знаю. У всякому разі, ми пройшли весь шлях, про який говорили, і я залишаюся при своїй думці. Правота має бути на нашому боці.

Мені дивно, що хтось говорить про сепаратизм. Це маячня. У нас на руках є 9 листів від правоохоронних органів, в яких йдеться про те, що їхати грати до Маріуполя можна. І жодного немає, в якому говориться, що там безпечно.

Я людина відповідальна і орієнтуюся, перш за все, на офіційні документи, а не на геройства деяких людей, які в автобусах хочуть їхати до Маріуполя, бігати за автобусом. Ми чекаємо рішення, яким воно буде, таким ми його і приймемо.

У Швейцарії я побачив всіх, хто виступав проти нас, у тому числі президента і генерального секретаря ФФУ. Це нонсенс, коли федерація виступає проти клубу, який делегує величезну кількість футболістів в усі національні збірні України. Їм пропонують йти на мирову, а вони не хочуть.

Давайте дочекаємося кінця цього, як то кажуть, тривалого серіалу, цієї "Санта-Барбари", а тоді вже розставимо все по своїх місцях. Як би ця справа не закінчилася, у мене буде що сказати пресі. Думаю, рішення буде прийнято протягом декількох днів, оскільки ми просили прискорити цей процес, щоб зберегти формат чемпіонату. ФФУ теж не заперечувала.

Є порядні люди, а є такі, які потрапили до ФФУ з нагоди. Вони прийшли у футбол і намагаються зробити з футболу політику. Сьогодні це виходить, але завтра, повірте мені, це вже не вийде. Політики у футболі не має бути. У футболі має бути спорт, і все має вирішуватися на футбольному полі. До всіх клубів потрібно ставитися однаково.

Дуже швидко було прийнято рішення по Маріуполю, але щось я не чув рішення по Палкіну, який сказав, що потрібно побити суддю. Коли буде це рішення? Це професіоналізм ФФУ і дисциплінарних органів? Ми два роки чуємо про те, що "Маріуполь" зіграв договірний матч. Як це називається? Навіщо затягувати? Громадськість хоче знати, що відбувається сьогодні в нашому футболі. І особисто я хочу знати", - цитує Суркіса tribuna.com

Нагадаємо, 12 лютого CAS розглядав позов київського "Динамо" на рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України (ФФУ) зарахувати столичному клубу технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку до Маріуполя на матч 7-го туру чемпіонату України. Рішення CAS поки не прийнято.

Читайте також: Павелко: Ніхто не знає, коли суд винесе вирок у «маріупольскій справі»

Через апеляцію "Динамо" до міжнародного суду відповідні зміни до турнірної таблиці все ще не внесені.