Україні гарантована ліцензія на Юнацькі Олімпійські ігри-2018 у художній гімнастиці

Фото

Україна гарантувала собі ліцензію на III літні Юнацькі Олімпійські ігри-2018 (ЮОІ) в аргентинському Буенос-Айресі у художній гімнастиці.

Христина Погранична і Вікторія Онопрієнко зуміли не лише потрапити до числа 18-ки кращих у європейському відборі представниць художньої гімнастики, а й вибороли відповідно срібну та бронзову медалі. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Призові місця юних гімнасток гарантували Україні олімпійську ліцензію на ЮОІ-2018. У багатоборстві Погранична набрала 61,150 бала, а Онопрієнко – 60,200. Тож тепер саме між цими дівчатами і визначатиметься єдина наша путівка на Юнацьку Олімпіаду.

Зазначимо, що всього від Старого світу буде делеговано 18 юних грацій. Азія та Америка отримає по 7 ліцензій, Африка – 3 та Океанія – 1. Тож на III ЮОІ за нагороди змагатимуться 36 спортсменок. На жаль, кожна країна до Аргентини зможе делегувати лише одну представницю.

Читайте також: Дві українські грації розіграють єдину путівку на Юнацьку Олімпіаду-2018

Нагадаємо, III літні Юнацькі Олімпійські ігри проходитимуть з 6 по 18 жовтня 2018 року. Юні спортсмени вже почали свої кваліфікаційні відбори, які дозволять їм виступити на найпрестижніших змаганнях віком від 15 до 18 років.