НОК та Мінмолодьспорту розробили рекомендації щодо контактів зі спортсменами Росії та Білорусі

НОК та Мінмолодьспорту України розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів з російськими та білоруськими спортсменами.

Про це повідомляє пресслужба НОК України, передає Укрінформ.

«Готуючись у надскладних умовах російської агресії до участі в Іграх ХХХIII Олімпіади 2024 року, Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України вирішує низку питань для недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань та забезпечення безпеки українських олімпійців, які ймовірно можуть зустрітися на цих змаганнях із «індивідуальними нейтральними» спортсменами із країн-агресорок.

З метою уберегти українських атлетів від провокативних ситуацій та сприяти безпеці представників офіційної делегації національної збірної команди України на Ігри в Парижі і були розроблені та затверджені рекомендації щодо контакту з індивідуальними нейтральними спортсменами з Російської Федерації та Республіки Білорусь під час Ігор ХХХIII Олімпіади Париж-2024», - йдеться у повідомленні.

У документі виписано основні позиції, яких рекомендовано дотримуватись українським спортсменам, тренерам, членам офіційної делегації та іншим особам, які перебуватимуть на території Французької Республіки під час Олімпіади-2024.

Фото: facebook.com/olympicua.