Канада схвалює можливу участь КНДР в Олімпійських іграх у Південній Кореї

Канада схвалює можливу участь КНДР в Олімпійських іграх цього року, що відбудуться у Південній Кореї.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада радіє початку перемовин між Північною та Південною Кореями, а також зустрічі, що відбулася учора, на якій обговорювали співпрацю щодо Олімпійських ігор та зменшення військового напруження. Ми вітаємо зусилля із залучення Північної Кореї до зимових Олімпійських ігор 2018 року», - сказала Фріланд.

Читайте також: Трамп заявив Сеулу про готовність до переговорів із КНДР

Вона наголосила на важливості розв’язання кризи у відносинах із КНДР саме дипломатичним шляхом.

«Канада переконана, що дипломатичне вирішення кризи із Північною Кореєю є необхідним та можливим. Ми повністю підтримуємо регіональні та міжнародні зусилля із вирішення цієї нагальної міжнародної безпекової проблеми, у тому числі шляхом застосування санкцій, які схиляють Північну Корею до безповоротної відмови від своїх ядерних та балістичних ракетних програм», – заявила глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Читайте також: США підтримали участь КНДР у Олімпійських іграх в Південній Кореї - Держдеп

Фріланд нагадала, що у Ванкувері наступного тижня пройде саміт глав зовнішньополітичних відомств зі всього світу, покликаний скоординувати міжнародні зусилля заради «встановлення дієвого санкційного режиму, а також посилення дипломатичних зусиль, направлених на досягнення безпечного, процвітаючого й денуклеризованого Корейського півострова».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 9 січня, розпочалися перші з 2015 року офіційні переговори між Південною Кореєю та КНДР. Вони пройшли у демілітаризованій зоні - прикордонному пункті Пханмунджом.