США підтримали участь КНДР у Олімпійських іграх в Південній Кореї - Держдеп

США підтримали участь КНДР у Олімпійських іграх в Південній Кореї - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати позитивно оцінили сам факт переговорів офіційних Сеула і Пхеньяна щодо участі спортсменів КНДР у зимових олімпійських іграх у Південній Кореї попри напружену військово-політичну ситуацію між цими двома країнами.

Відповідну заяву поширила у вівторок речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають зустріч між представниками Республіки Корея та Північної Кореї 9 січня, спрямованої на гарантування безпечної й успішної Зимової Олімпіади в Пхенчхані", - наголошується в документі.

Читайте також: Президент МОК заявив про "великий крок" між Кореями

При цьому підкреслюється, що американська сторона продовжує проводити тісні консультації з чиновниками Південної Кореї, щоб гарантувати, що участь спортсменів КНДР не порушуватиме санкцій РБ ООН.

У цьому зв'язку зазначається, що питання вирішується, в тому числі, на рівні державного секретар США Рекса Тіллерсона й міністра закордонних справ Південної Кореї Кан К'юнг-ва.

Читайте також: Північна Корея планує відправити спортсменів на Ігри-2018 до Пхьончхана

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Пхеньян подав заявку на участь у Зимових Олімпійських іграх в Республіці Корея північнокорейської пари з фігурного катання. Фігуристи Рьом Де Ок та Кім Чжу Сік є єдиними спортсменами з КНДР, які кваліфікувалися для участі в змаганнях. КНДР також запропонувала відправити на змагання групу уболівальників, митців та шоу-команду з тхеквондо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-