Федерація футболу учасників АТО вимагає звільнити першого віце-президента ФФУ Костюченка

В заяві Федерації футболу учасників АТО також багато критики на адресу ФФУ. 

Федерація футболу учасників АТО виступила із заявою стосовно останніх подій навколо їх організації та вимагає звільнити першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка. Про це повідомляє сайт Федерація футболу учасників АТО.

«Звичайно для проведення всеукраїнських змагань на такому високому рівні та для нагородження учасників змагань завжди потрібна допомога. Тому ми як офіційна всеукраїнська громадська спілка «Федерація футболу учасників АТО» зверталися, звертаємося і будемо продовжувати звертатися офіційними листами до всіх небайдужих свідомих громадян та організацій України з проханнями добровільно допомогати в забезпеченні їх проведення (оренда футбольних полів та інвентарю, футбольна форма, м’ячі, нагороди для учасників АТО, транспорт, проживання тощо), проте не для фінансування самої Федерації футболу учасників АТО, а безпосередньо для допомоги командам, адресно кожному нашому побратиму на місцях.

Читайте також: Учасники АТО закликали ФК "Шахтар" вибачитися за зрив акції "Мій тато - Герой!"

У результаті практичної реалізації ідеї проведення таких змагань у сезонах 2015-2017 років наша Федерація футболу учасників АТО отримує широку підтримку від силових структур України, підрозділів та військових частин, ветеранів АТО, що брали чи беруть участь у боях з російським агресором на Сході України. Про це засвідчують численні письмові листи-звернення, отримані нами від них.

Що стосується істерії на ахметівських телеканалах «Футбол1», «Футбол2», «Україна» разом в унісон з керівниками Федерації футболу України, брехливі звинувачення, образи і неодноразові приниження та неповага до членів спілки нашої Федерації футболу учасників АТО (більше двох тисяч учасників бойових дій на Донбасі) і до наших керівників організації зокрема, то це викликає тільки загальне обурення.

Читайте також: Президент Федерації футболу учасників АТО: Футболку у Пятова не просив, усі були розчаровані вчинком «Шахтаря»

Від імені багатотисячного колективу Федерації футболу учасників АТО та Всеукраїнського об’єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!” хочемо в черговий раз висловити повну довіру керівництву нашої Федерації футболу учасників АТО, зокрема президенту Руслану Руденко, підтвердити правильність їх дій щодо недовіри керівництву Федерації футболу України (Вадиму Костюченко). Адже керівництво Федерації футболу України (Вадим Костюченко), організації, якій Держава делегувала право розвивати футбол в Україні, підписавши два роки поспіль офіційні договори про співпрацю і допомогу з нашою Федерацією футболу учасників АТО, ігнорує, цинічно бреше і піариться на крові воїнів АТО. Не виконавши належним чином жодного пункту умов цього договору, маніпулює, постійно намагається вносити деструктив, протидіє розвитку проведення наших змагань і програм, які вже є реалізовані на загальнодержавному рівні, які об’єднали практично весь сектор безпеки та оборони, волонтерів і ветеранів АТО, позитивно сприймаються та підтримуються у суспільстві.

Федерація футболу учасників АТО разом із Всеукраїнським об’єднанням учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» вимагає від Вадима Костюченка негайно написати заяву про відставку з посади першого віце-президента ФФУ, а від президента Федерації футболу України Павелка, відразу її задовольнити і негайно відсторонити його від українського футболу. Ми закликаємо всіх побратимів, всі патріотичні організації і рухи звернути увагу на наше звернення і підтримати нас у цій справі», - вказано зокрема у заяві.

Повний текст заяви можна побачити ось тут.

Нагадаємо, Федерація футболу учасників АТО є організатором акції «Мій тато – герой!», від участі в якій відмовився «Шахтар». Нещодавно Федерація футболу учасників АТО та окремі представники Федерації футболу України обмінялись обопільними звинуваченнями.