Формула-1: Кубіца на 90% впевнений, що пілотує, як і раніше

Відомий польський автогонщик Роберт Кубіца вважає, що він вже на 90% відновив свою спортивну формулу, яку він втратив у 2011 році через аварію на ралі.

За словами Кубіци, він пілотує обома руками, впевнений у своїх здібностях і зараз знаходиться навіть у кращій фізичній формі, ніж у 2010-му - у своєму останньому на цей момент сезоні у "Формулі-1". Про це повідомляє motorsport.com

"Якщо чесно, в повсякденному житті я стикаюся з набагато більшими обмеженнями. Я пілотую машину "Ф1" не так, як у минулому. Але обмежень набагато менше, ніж може здатися. На 90 відсотків моє пілотування залишилося таким самим, як і раніше.

Я в кращій фізичній формі, ніж був у минулому. Тепер мені доводиться ще старанніше працювати над собою, бо позначається вік. Ключова відмінність - мозок. Потенціал людського мозку неймовірний. Дивно, наскільки швидко людина може пристосуватися до умов, що змінилися. На жаль, мені через травми довелося перервати кар'єру. Але я навчився з цим жити. Я знаю, як пілотувати машину "Ф1". Я приємно здивований результатом", - сказав Кубіца на заході Autosport Awards.

Зазначимо, що Кубіца, який бажає повернутися до "Формули-1" на постійній основі, проводить інтенсивні тренування. В 2017-му він протестував, зокрема, актуальні машини команд Renault і Williams.

Читайте також: Кубіца може повернутися до "Формули-1" у складі Williams

У Williams стверджують, що не сумніваються в здатності поляка повернутися за кермо машини "Ф1". Однак рішення щодо складу на 2018 рік команда ще не прийняла.