Батько Коноплянки: Бундесліга - це не чемпіонат Євгена

Батько півзахисника німецького футбольного клубу "Шальке" і збірної України Євгена Коноплянки Олег Коноплянка поділився думками про участь сина у матчі чемпіонату Німеччини проти "Боруссії", за яку грав інший українець Андрій Ярмоленко.

"Як батько Євгена можу сказати, що Бундесліга - це не його чемпіонат. У Ярмоленка команда більш атакуюча, і йому там легше. Євгену доводиться складніше, тому що у "Шальке" зовсім інший стиль, і там багато молоді. Знову ж таки, якщо іспанська Євгенові давалася легко, і він нею навіть інтерв'ю намагався давати, то з німецькою справи йдуть поки не дуже. Начебто вчить, але на якому рівні - для цього потрібно перебувати поруч з ним і чути. Знаю, що він більше спілкується іспанською або англійською. Тому з нинішнім тренером італійцем Доменіко Тедеско йому набагато легше працюється, тому що він - різнобічно розвинена людина. А Вайнцирль був зациклений: знає свою німецьку і готовий говорити тільки нею, без будь-яких компромісів. Незрозуміло, чому він так поводився. Можливо, впливали якісь навколофутбольні речі.

У чому Євгену потрібно додати? Ні в чому. Йому просто потрібен його тренер. Він свої атакуючі обов'язки знає досконально. Якщо його правильно використовувати, то його якостей достатньо. Подивіться, які функції покладені на Ярмоленка в дортмундській "Боруссії" - і які на Євгена в "Шальке". Ярмоленко грає тільки на атаку, по суті - форварда. А Євген де? Якщо не в середині, так ще десь", - розповів Олег Коноплянка СЕГОДНЯ.ua.

Читайте також: Бундесліга: Коноплянка допоміг «Шальке» відігратися у матчі з «Боруссією»

Нагадаємо, що у поєдинку "Боруссія" (Дортмунд) – "Шальке 04" (4:4) півзахисники збірної України Андрій Ярмоленко і Євген Коноплянка вийшли на поле зі стартових хвилин. Євген провів на полі всю гру і відзначився двома результативними передачами.

Фото: AFP