У Києві урочисто провели збірну України на «Ігри нескорених» у Канаду

Фото

У Будинку офіцерів у Києві відбулась урочиста церемонія проводів на «Ігри нескорених» до Торонто українських військових, які вперше представлятимуть Україну у цих змаганнях з шести видів спорту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уже післязавтра (21 вересня. - Ред.) ви поїдете в Торонто, думаю, щоб просто отримувати свій час слави, тому що вашу основну перемогу - перемогу над собою - ви вже здобули», - сказала під час урочистої церемонії віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У Києві урочисто провели збірну України на «Ігри нескорених» / Фото Євгена Любімова

Вона зазначила, що у складі команди є представники майже всіх силових відомств - Збройних Сил України, Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби.
Читайте також: Порошенко: Країна триматиме кулаки за українську команду на "Іграх нескорених"

«Страшенно тішуся, що нам з вами вдалося пройти цей непростий шлях підготовки завдовжки в рік, і що у нас на цьому шляху було багато однодумців», - зазначила віце-прем'єр.

Учасники урочистої церемонії вшанували хвилиною мовчання полеглих у АТО захисників України.

У церемонії проводів Національної збірної взяли участь представники Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та партнери Національної збірної, а також ректор військового ліцею імені Богуна, Герой України Ігор Гордійчук.

«Свобода і незалежність даються нам дуже дорого, багато вже таких, хто стомився і опускає руки, але це не ви, наші спортсмени. Ваша доля, ваш характер і сила надихають нас усіх, ви є драйвером і мотиватором для нас продовжувати боротьбу», - сказав, звертаючись до учасників збірної, Гордійчук.

Його звернення члени збірної слухали стоячи.

Під час урочистої церемонії проводів відбулось також нагородження членів Національної збірної відзнаками міністра оборони України.