НОК вручив Харлан ексклюзивну статуетку за десяте визнання у якості кращої спортсменки місяця

Фото

Сьогодні в Олімпійському домі відбулося особливе нагородження кращої спортсмени місяця, адже воно стало ювілейним, рекордним для героїні спортивного липня.

Удесяте нагороду з рук президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки отримала олімпійська чемпіонка Пекіна-2008, бронзоий призер Лондона-2012, дворазовий призер Ріо-2016 з фехтування на шаблях Ольга Харлан, повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

Окрім грошової премії та пам'ятного диплому, спеціально з нагоди рекордної, десятої відзнаки Ольги Харлан НОК України розробив новий, ексклюзивний дизайн статуетки. На ній 9 маленьких зображень статуеток кращого спортсмена місяця з датою вручення цієї нагороди на добру згадку.

Цього визнання найтитулованіша фехтувальниця України отримала завдяки черговому тріумфу на чемпіонаті світу, що відбувся у німецькому Лейпцигу. В індивідуальній першості Ольга попри нещодавнє відновлення від травми довела, що є номером один у світі.

"Дуже складно підкорити Олімп, але ще важче на ньому залишатися. Так ось Ольга - яскравий приклад людини, сильної спортсменки, яка змогла підкорити його й невпинно продовжує підтверджувати лідерство на міжнародній арені. Упевнений, у нашої п'ятиразової чемпіонки світу вистачить мотивації, бажання та сил виступити на своїй вже четвертій Олімпіаді, і ми побачимо її успіхи в олімпійському Токіо-2020", - сказав під час нагородження Сергій Бубка.

Головний олімпієць України привітав з високим визнанням НОК тренера Ольги Юрія Марченка, який був відсутній на церемонії, але мав на це поважні причини (з фехтувальною збірною він перебуває на літній Універсіаді у Тайбеї).

У свою чергу, героїня спортивного липня висловила слова подяки Сергію Бубці за підтримку. 

"Ваша постійна увага, щира підтримка дуже багато значить для мене. Після кожного мого виступу ви одним з перших мене вітаєте. Це безмежно приємно!" - сказала Ольга Харлан. 

Читайте також: Харлан мріє відкрити свою академію фехтування

Титулована спортсменка також побажала нашому гімнасту Олегу Верняєву, на рахунку якого на одну нагороду НОК менше, також отримати "ювілейний ексклюзив".