Харлан мріє відкрити свою академію фехтування

Харлан мріє відкрити свою академію фехтування

Укрінформ
Чотириразовий призер Олімпійських ігор Ольга Харлан вважає за необхідне розвивати в Україні клубну систему і мріє відкрити свою академію фехтування.

"Дуже хотіла б бачити клубну систему в Україні. Клубні змагання потрібні. Так було б більше спортсменів, краще б популяризувався наш вид спорту. Я вважаю, що це дуже хороша система. Інше питання: як це буде працювати у нас? У США вже дуже багато клубів. Наприклад, мій чоловік Дмитро працює в Бостоні, і тільки в цьому місті 21 клуб - по всій Україні стільки немає. У них національні змагання - це по 200 чоловік тільки серед юніорів, кілька дивізіонів, дуже багато людей. У них чемпіонати проходять по десять днів серед всіх вікових груп.

З чого варто починати, щоб впровадити клубну систему в Україні? Та хоча б з п'яти клубів по всій країні, які будуть популярні. Розвивати цю систему не тільки в Києві, а й по регіонах. Зробити не один зал в Миколаєві, а чотири по всій Україні. Після вже треба буде думати про те, щоб розширюватися. Тоді не буде такого великого "витоку" спортсменів і тренерів.

Для початку ціни на заняття фехтуванням не повинні бути захмарними. Ми не повинні їх порівнювати з цінами в Європі. Лише коли вийдемо на дійсно "європейський" рівень розвитку нашої країни, тоді можна буде орієнтуватися і на такі ціни.

Читайте також: Ольга Харлан вдесяте отримала звання кращої спортсменки місяця

У мене є мрія - відкрити свою академію фехтування, щоб там були всі види зброї, щоб займалися люди різного віку. Хотілося б відкрити її в Києві. Це посприяло б популяризації фехтування в Україні. Трохи "наполеонівські" плани, але варто про це думати і реалізовувати", - цитує Харлан XSPORT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-