Футбол: "Зоря" знову не виграла у чемпіонаті, цього разу - в Олександрії

Бронзові призери минулої національної першості - футболісти луганської "Зорі" вже три тури поспіль не можуть здобути перемогу у новому, 27-у чемпіонаті України.

Сьогодні в гостях підопічні Юрія Вернидуба зіграли внічию (1:1) з "Олександрією", врятувавшись від поразки на 48-й хвилині. М'яч з пенальті забив Дмитро Гречишкін. У господарів на 6-й хвилині відзначився Станіслав Куліш, повідомляє Укрінформ.

Унічию (0:0) завершився і заключний матч 3-го туру на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського у Києві, де зустрічалися донецький "Олімпік" та рівненський "Верес".

У цій грі реальний шанс розмочити "сухий" рахунок мав хавбек "Вереса" Руслан Степанюк, який на 90+2 хвилині, виконуючи пенальті, влучив у штангу.

Футбольний клуб "Маріуполь" здобув домашню перемогу (3:0) над одеським "Чорноморцем". М'ячі забили Сергій Вакуленко (33, з пенальті і 56) та Руслан Фомін (53).

Це вже третя поспіль поразка одеситів у новій першості країни, натомість "Маріуполь" у нинішньому чемпіонаті ще не програвав. 

Нагадаємо, у суботу київське "Динамо" здобуло третю поспіль перемогу  і з 9-ма очками одноосібно очолило турнірну таблицю першості.

На столичному НСК "Олімпійський" підопічні Олександра Хацкевича розгромили львівські "Карпати" - 5:0. М'ячі забили Віталій Буяльський (8-ма хвилина), Віктор Циганков (55, 62 і 83), Дьємерсі Мбокані (58). 

Днецький "Шахтар" на останніх секундах поєдинку вирвав три очки у грі з кам'янською "Сталлю" - 2:1. 

Голи: Тайсон (45-та хвилина) і Густаво Бланко-Лещук (90+5) - у "Шахтаря"; Орест Кузик, 9 - у "Сталі". На 90+7 хвилині у "Сталі" вилучений Артур Даніелян.

Симпатики "гірників" можуть тішитися з того, що після закінчення тривалого терміну дискваліфікації за "Шахтар" знову зіграв хавбек збірної Бразилії Фред.

"Ворскла" у Полтаві здолала "Зірку" із Кропивницького - 2:1. У господарів відзначився Артур Загорулько (84), у гостей - Максим Драченко (25). Ще один м'яч у власні ворота на 21-й хвилині відправив захисник "Зірки" Арман Оганесян. 

Читайте також: Буяльський: Ми хочемо стати чемпіонами, виграти Кубок і грати в Лізі чемпіонів

Турнірне становище після 3-х турів: "Динамо" - 9 очок, "Шахтар" - 6,  "Сталь" - 6, "Ворскла" - 6, "Маріуполь" - 5, "Олімпік" - 5, "Верес" - 3, "Зірка" - 2, "Зоря" - 2, "Олександрія" - 2, "Карпати" - 1, "Чорноморець" - 0.

4-й тур чемпіонату відбудеться 5-6 серпня.