Мер Запоріжжя: Новий «Металург» коштуватиме місту 7-8 млн на рік

Володимир Буряк пояснив, як фінансуватиметься муніципальний футбольний клуб.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк озвучив цифру витрат міського бюджету на новостворений футбольний клуб «Металург». Про це він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Якщо на сесії міськради рішення приймуть, то бюджет клубу до кінця року складе близько 4,7 млн. грн. Ця сума прорахована з урахуванням не тільки зарплат та інших поточних витрат, але і з урахуванням необхідних «стартових витрат» на придбання форми тощо. Надалі фінансування становитиме 7-8 мільйонів гривень на рік.

При цьому гроші  перераховуватимуться з бюджету не на футбольний клуб, як такий, а на комунальне підприємство, в структурі якого, крім ФК, буде і тренувальна база на Великому Лугу, і стадіон "Славутич-Арена", і комплекс по вул. 12 квітня, де зараз працює дитяча футбольна школа. Його будівлі та споруди сьогодні знаходяться на балансі професіонального клубу «Металург», але, я впевнений, що ми все-таки знайдемо можливість повернути їх у власність міста. Відповідні переговори вже ведуться», - пояснив Буряк.

Міський голова Запоріжжя також озвучив і спортивні перспективи муніципального «Металурга»: «Ми виходимо з того, що сезон відіграємо в аматорській лізі і за цей час гравці, і тренери зберуться і притруться (на сьогоднішній день ні складу, ні штабу ще немає). Якщо ми нормально пройдемо процедуру, то на наступний рік спокійно зможемо виходити в другу лігу.

На те, що б заявитися в Прем'єр-лігу і навіть в першу лігу у міста однозначно грошей немає: для цього потрібно зовсім інше фінансування. Тому говорити сьогодні про першу лігу, про якийсь продаж гравців, про якесь заробляння грошей – рано».

Зазначимо, що сесія, на якій заплановано розглянути питання про створення в Запоріжжі муніципального футбольного клубу, вже призначена. Рішення повинні прийняти 31 травня.