Володимир Буряк, міський голова Запоріжжя
Найперспективніше для ФК "Металург" – бути муніципальним
24.05.2017 10:42

- Від комунальних підприємств очікують прибутковості. Але якщо клуб буде створюватися "з нуля", він як мінімум рік повинен буде грати в аматорському футболі, де про прибуток годі й казати. Як будете вирішувати дилему?

- Ми виходимо з того, що сезон відіграємо в аматорській лізі, й за цей час гравці й тренери зберуться і притруться (на сьогодні ні складу, ні штабу ще немає). Якщо ми нормально пройдемо процедуру, то на наступний рік спокійно зможемо виходити в другу лігу. На те, щоб заявитися в Прем'єр-лігу і навіть у першу лігу, у міста однозначно грошей немає: для цього потрібно зовсім інше фінансування. Тому говорити сьогодні про першу лігу, про якийсь продаж гравців, про якесь заробляння грошей – рано. Підприємство спочатку потрібно створити, дати фінанси і дати час та можливість для становлення команди. Потім, якщо з'явиться спонсор, він зможе на законних підставах фінансувати купівлю-продаж, підвищення зарплат, преміальні тощо. Зараз про це мова не йде.

- Але комунальне підприємство повинно бути прибутковим?

- Так, комунальне підприємство повинно бути прибутковим. Клуб повинен сам себе окупати – це правильно. Зараз запорізькі КП вже стають прибутковими, і я впевнений, що й муніципальне підприємство "Футбольний клуб" ми навчимо приносити прибуток.

Хоча зараз ми не ставимо на перше місце заробляння. Ми ставимо завдання створити команду, яка буде протягом тривалого періоду в Запоріжжі. А далі, коли команда вже буде грати, будуть приходити й гроші. Говорити, що ми будемо зі старту заробляти за рахунок квитків або чогось такого, сенсу немає – це поки нереально.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-