Нідерланди впроваджують систему відеоповторів у футбольному суддівстві

Нідерланди планують запровадити систему відеоарбітра у футбольних матчах Кубка Нідерландів вже з наступного сезону.

Керівник колегії відеоарбітрів Федерації футболу Нідерландів Майк ван дер Руст повідомив, що система відеоарбітра в матчах Кубка Нідерландів буде впроваджена вже з наступного сезону, а у матчах чемпіонату країни - з сезону 2018/2019. Про це повідомляє ua-football.  

ФІФА дозволила використовувати систему відеоповторів по всьому світу. Експеримент був схвалений ФІФА і IFAB ще в березні 2016-го року. В цьому році у випробуванні системи відеоарбітра беруть участь МЛС, Бундесліга, чемпіонат Австралії і кілька чемпіонатів другого ешелону з Бразилії, Нідерландів та Португалії.

На міжнародному рівні відеоарбітри будуть використовуватися на юнацькому чемпіонаті світу та Кубку конфедерацій. До відеоповторів судді будуть вдаватися при визначенні голів, видаленні, пенальті та в разі, якщо не зможуть встановити призвідника бійки. Після цього ФІФА і ІФАБ оцінять роботу системи.

Нагадаємо, у товариському матчі між футбольними збірними Франції та Іспанії, що відбувся наприкінці березня, двічі змінювалося рішення головного арбітра через участь відеоасистента