Уряд виділив з резервного фонду 71 мільйон на компенсацію витрат за розміщення переселенців

Уряд виділив Мінреінтеграції та центральним органам влади 71 млн грн на компенсацію витрат за розміщення в січні внутрішньо переміщених осіб.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Виділено на безповоротній основі за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету, з метою покриття витрат за січень 2024 року обʼєктів державної, комунальної та приватної власності, у будівлях (приміщеннях) яких у період воєнного стану на безоплатній основі розміщувалися внутрішньо переміщені особи, 71 млн 42 тис. 612 гривень», - йдеться в повідомленні.

Так, центральним органам виконавчої влади виділено 9,384 млн грн для надання компенсації підприємствам, установам і закладам державної форми власності, які належать до сфери їх управління.

Читайте також: На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців

Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій виділено 59,994 млн грн для надання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад.

Обласним державним адміністраціям (відповідним військовим адміністраціям) виділено 1,663 млн грн для надання компенсації приватним закладам (крім приватних закладів освіти).

Читайте також: У Харкові відкрили перший адаптаційний простір для переселенців

Як повідомлялося, на покриття витрат закладам, які безоплатно надавали житло внутрішньо переміщеним особам у жовтні-грудні 2023 року, перерахували ще більш як 129,1 млн грн.