Апеляційний суд розпочав розгляд справи Фаріон: суддя запропонувала мирову угоду

Фото

У Львівському апеляційному суді розпочали розгляд справи щодо поновлення Ірини Фаріон на посаді в Національному університеті “Львівська політехніка”: суддя запропонувала мирову угоду.

Про це із зали суду передає кореспондент Укрінформу.

Попереднє засідання перенесли через те, що на засідання не з'явився представник Львівської політехніки.

“Чи не розглядає Ірина Дмитрівна і Львівська політехніка можливості укладення мирової угоди? Що таке мирова угода? Це певні поступки, і ми зобов'язані вам таке запропонувати і обговорити між собою. Які можуть бути поступки і результати — вирішувати вам”, - сказала суддя.

Під час засідання в суді заслухали Фаріон та її адвоката, а також представника Львівської політехніки.

Як сказала Фаріон, вона далі стоятиме на своєму.

“Немає миру там, де є війна, його треба виграти”, - сказала вона.

Суд оголосив перерву у справі до 29 травня.

У Львівському апеляційному суді завершилось засідання у справі Фаріон / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Як повідомлялося, у листопаді інтерв'ю Ірини Фаріон Яніні Соколовій спровокувало скандал: на ефірі Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади. Пізніше 13 листопада Фаріонопублікувала скріншот електронного листа від студента з Криму, який став на її бік у мовному скандалі, та не приховала його особисту інформацію.

Читайте також: «Неприпустимість переслідування» Фаріон: Львівська облрада звернулася до ВР та Кабміну

Згодом Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за чотирма статтями, а також призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.

Після цього Фаріон звільнили з посади професорки Національного університету "Львівська політехніка". Вона подала позов до суду щодо свого звільнення з "Львівської політехніки".

Галицький районний суд міста Львова відмовив Ірині Фаріону поновленні її на посаді професорки кафедри Національного університету «Львівська політехніка».