ВАКС заочно заарештував колишнього голову Фонду держмайна

Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові Фонду державного майна України.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Телеграмі.

7 травня слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові ФДМУ.

Експосадовець організував злочинне угрупування, що протягом 2019-2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів державних підприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України - акціонерне товариство “Одеський припортовий завод” та один із найбільших у світі виробників титанової сировини - акціонерне товариство “Об’єднана гірничо-хімічна компанія”.

Також угрупування легалізувало доходи, одержані злочинним шляхом, на суму понад 10 млрд грн.

Після затримання підозрюваного, який перебуває у міжнародному розшуку, і доставки його до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня 2023 року колишньому голові Фонду держмайна повідомили про підозру в створенні злочинного угрупування, яке протягом 2019 - 2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів великих держпідприємств.

Читайте також: ВАКС відпустив ексдепутата Микитася під заставу з електронним браслетом

В листопаді 2023 року САП і НАБУ оновили підозри учасникам угруповання, яке діяло на чолі з колишнім головою ФДМУ у 2019-2021 роках. Йдеться про легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом на суму понад 10 млрд грн.

Як відомо, Фонд держмайна з вересня 2019 року по лютий 2022 року очолював Дмитро Сенниченко.