У ДСНС розповіли, як чергуватимуть на Великдень

До чергування на Великдень готові понад 7 тисяч співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та понад 2200 одиниць спецтехніки.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

«Ми готуємося до проведення Великодня, і у нас до чергування готові понад 7 тисяч рятувальників і понад 2200 одиниць пожежної, рятувальної і іншої спецтехніки. У разі ускладнення обстановки за потреби ці сили і засоби ДСНС можуть збільшуватися, є відповідні резерви», - сказав він.

Хорунжий додав, що перед Великоднем співробітники ДСНС уже провели близько 13 тисяч інструктажів із духовенством та працівниками храмів стосовно дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Своєю чергою заступник начальника відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Анатолій Шкарбута уточнив, що відвідування працівниками рятувальної служби культових споруд є обов'язковою складовою передсвяткових заходів.

«Ми проводимо інструктажі з духовенством, оглядаємо приміщення, допомагаємо і підказуємо духовенству, яких заходів потрібно вжити, щоб уникнути пожеж і надзвичайних ситуацій», - сказав Шкарбута.

Крім того, рятувальна служба взаємодіє з територіальними органами Нацполіції, органами місцевого самоврядування і військовими адміністраціями щодо спільних дій при можливому виникненні НС.

Читайте також: На Великдень в Україні порядок охоронятимуть понад 23 тисячі поліцейських

Пресофіцер ДСНС також поінформував, що від початку року у культових спорудах і на об'єктах, задіяних у проведенні релігійних заходів, сталося 12 пожеж. Водночас за аналогічний період 2023 року їх було 24. «Тобто, у нас фактично у 2 рази зафіксовано зменшення кількості пожеж порівняно з 2023 роком», - сказав Хорунжий.

Як повідомлялося, у Києві під час святкування Великодня 5 травня будуть задіяні усі необхідні заходи безпеки.