Укрінформ запустить арабську версію

Національне інформаційне агентство Укрінформ планує запустити арабську версію.

Про це генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука розповів під час Міжнародної конференції з медіаграмотності та саморегулювання медіа, що проходить у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми побачили, що є певний трафік людей з арабського світу, який їде в Росію, щоб воювати за Донбас, і вирішили робити роз’яснювальні журналістські матеріали про те, що трапляється з тими, хто, скажімо, з Тунісу хоче заробити в армії Росії волонтером чи рекрутером, чим це все може завершитися. І це аж ніяк не входження через територію Білорусі до Євросоюзу, що для них є кінцевою метою. Тому запускаємо арабську версію, щоб пояснювати арабським рекрутерам, що це не дуже гарна ідея йти до лав «Вагнера»», – сказав Мацука.

За його словами, нині Укрінформ спілкується зі своєю аудиторією сімома мовами, серед яких є навіть японська.

Читайте також: Укрінформ запустить кампанію «Додому» для українців за кордоном - гендиректор

Як повідомлялося, у Києві сьогодні завершилася дводенна Міжнародна конференція з медіаграмотності та саморегулювання медіа. Її організатором виступило Міністерство культури та інформаційної політики за співпраці з Програмою підтримки ОБСЄ для України, Офісом Ради Європи в Україні, організацією International Media Support, Програмою розвитку ООН, UNESCO в Україні, Представництвом Європейського Союзу в Україні, урядом Японії.