Рекорд України: в Інституті журналістики створили книгу за 8 годин 39 хвилин

Фото

У Навчально-науковому інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка 25 квітня встановили рекорд України, створивши книгу «День після війни» за 8 годин 39 хвилин.

Про це Укрінформу повідомили в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Понад 200 авторів, викладачів і студентів Інституту журналістики, стали учасниками унікального проєкту – спільнотворення книжки «День після війни». Вони написали есе, в яких поділилися емоціями та мріями про себе та про Україну після її перемоги.

«Упродовж робочого дня тексти були відредаговані, зверстані та підготовлено оригінал-макет. Навіть низка повітряних тривог цього дня не змогла стати на заваді рекорду. Команда редакторів та верстальників продовжувала працювати у бомбосховищі. А вже надвечір перші примірники видрукованої книжки були в руках директора інституту Юрія Бондаря та ректора університету Володимира Бугрова», - повідомили в Інституті журналістики.

Представники Національного реєстру рекордів України зафіксували досягнення у номінації «Мінімальний час написання та видання книги».

Як зазначив директор ННІЖ, «ідея книжки виникла з мрії про день після війни. Яким він буде для кожного з нас, для України, світу? Звичайно, переможним. А ще сповненим планів. Які маємо реалізувати. Щоб ствердити себе, збудувати країну мрії – успішну і могутню, рівну серед інших, нормальних, країн».

«Щоб надолужити, зрештою, згаяне за час, коли ворог намагався вбити українців і Україну, вбити їхні мрії. Ми маємо вирватися з лещат повітряних тривог, гірких втрат і руїн. Маємо побачити перспективу а, побачивши, налаштувати себе на творчу дію. Есе нашої книжки – це, якщо хочете, чарунки спільного плану, який посталим словом уже втілюється, адже мрія – вона завжди матеріальна», - додав Бондар.

Читайте також: Україна повернулась до Альянсу незалежних пресрад Європи після виключення росіян

В Інституті журналістики зауважили, що на реалізацію цього соціального проєкту не витрачалися бюджетні кошти. Весь процес видавництва та просування забезпечили на волонтерських засадах майбутні фахівці, яких готує інститут: журналісти, видавці, продюсери, рекламісти та піарники.

Проєкт підтримали партнери: видавництво «Саміт-книга», ТОВ «Книжкова майстерня», Держкомтелерадіо України, Національне інформаційне агентство «Укрінформ», Національний реєстр рекордів України, Фестиваль «Книжкова країна», Національні спілки журналістів і письменників України, Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», меценат Сергій Вовченко та інші доброчинці.

Збірка «День після війни» присвячена 190-річчю Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нову книжку есе вже презентували на фестивалі «Книжкова країна» на ВДНГ.

Окрім того, на сторінці ННІЖ у Фейсбуці показали книжку есе «День після війни».

В Інституті журналістики встановили рекорд, створивши книгу за 8 годин 39 хвилин / Фото: ННІЖ КНУ імені Тараса Шевченка

«Отже, друзі, ми довели власну спроможність, продемонстрували злагоджену роботу великої команди ННІЖ, спрацювали як правдиві професіонали і таки втілили мрію! Ось вона – книжка есе «День після війни». Це спільне досягнення і новий рекорд України!», - йдеться в дописі.

Читайте також: Оголосили фіналістів цьогорічної Премії Ґонґадзе

Команда інституту подякувала всім ініціаторам та учасникам дійства, а також партнерам проєкту, спільними зусиллями яких мрія втілилася в реальність.

Як повідомлялося, у Навчально-науковому інституті журналістики анонсували унікальний проєкт «День після війни», під час якого студенти, викладачі та інші автори творитимуть есе про те, якими вони бачать себе, Україну після її перемоги.