Кулеба - про повернення чоловіків з-за кордону: Це питання справедливості

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав чоловікам за кордоном, що легальний статус і соціальні пільги вони мають завдяки державі. Повернутися до України було б справделиво щодо неї та інших чоловіків.

Про це він заявив на спільному з латвійською колегою Байбою Браже брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що це справедливо по відношенню до українських чоловіків, які залишилися в Україні, які працюють в українській економіці та борються в українській армії. Я гадаю, що по відношенню до них буде справедливо, якщо чоловіки з-за кордону повернуться до України і стануть пліч-о-пліч із ними на захист своєї країни - країни, яка дала їм усе”, - зазначив Кулеба.

Він нагалосив на тому, що чоловіки мобілізаційного віку, які з різних причин вирішити залишити Україну з 24 лютого 2022 року, отримали легальний статус і соціальні пільги у відповідних країнах лише з однієї причини - тому що вони громадяни України.

“І усім, що вони зараз мають, вони завдячують їхньому українському громадянству. Якщо б вони прийшли з іншої країни, швидше за все, до них ставилися б інакше. Ці чоловіки мають про це не забувати, коли вони сперечаються, чи держава Україна їм щось винна. Вони мають не забувати, що вони винні Українській державі набагато більше”, – наголосив він.

Читайте також: Держдеп прокоментував ситуацію з поверненням українських чоловіків з-закордону

Кулеба додав, що продовжить всіма наявними засобами підтримувати українців за кордоном, але, на його думку, це питання стосується справедливості між чоловіками з-за кордону та всередині України, а також між державою Україна та її громадянами.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про призупинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.