Суд Києва скасував арешт на частину майна родини Гринкевичів - ЗМІ

Шевченківський районний суд міста Києва скасував арешт на будівлю, приміщення та земельну ділянку, які належать ТОВ "ВТ Девелопмент", що пов’язують з родиною Гринкевичів.

Як передає Укрінформ, про повідомляє Суспільне.

Зазначається, що ще влітку 2023 року бенефіціаром компанії була вказана Світлана Гринкевич — дружина підозрюваного у розкраданнях на закупівлях Міноборони бізнесмена Ігоря Гринкевича. Про це повідомили на сайті видання NGL.media. Відповідне рішення також опубліковане у судовому реєстрі.

За інформацією видання NGL.media, зараз власником "ВТ Девелопмент" через ТОВ "Ясниський край" є львів’янин Максим Станкевич. Проте ще влітку 2023 року бенефіціаром компанії була вказана Світлана Гринкевич, дружина Ігоря Гринкевича, якого затримали в кінці грудня при спробі дати 500 тис. доларів хабаря працівнику ДБР. Він також є підозрюваним у справі щодо махінацій із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

22 січня 2024 року Печерський районний суд міста Києва арештував майно "ВТ Девелопмент" у Львові, а саме: будівлю площею 3100 м2, на вул. Героїв УПА, 72 у Львові, нежитлові приміщення холодильника-розподілювача на вул. Апостола Д., 14 площею майже 1760 м2, земельну ділянку площею 0,15 га на вул. Героїв УПА.

Арешт на майно "ВТ Девелопмент" наклали у межах досудового розслідування щодо контрактів Міноборони з ТОВ "Трейд лайнс рітейл" (власник Роман Гринкевич) і ТОВ "БК Сітіград" (власник Володимир Вдов’як).

"Клопотання мотивовано тим, що арештоване майно ТОВ "ВТ Девелопмент" жодним чином не пов`язане з фактами укладення та виконання договорів, які предметом досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, та не одержане внаслідок вчинення кримінальних правопорушень", – йшлось у клопотанні адвоката "ВТ Девелопмент".

Крім того, суд встановив, що слідчі не надали доказів протиправної діяльності компанії, вона не є стороною договорів, які розслідують, а майно придбали задовго до їх укладення. Тому суд вирішив, що подальше збереження арешту майна "не виправдовується потребами досудового розслідування" і скасував його.

Читайте також: Суд на два місяці продовжив запобіжний захід Роману Гринкевичу

Як повідомлялося, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному з керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук, а потім затримали в Одесі.

Загалом правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам у створенні та участі у злочинній організації й заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит усіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Фото: Благодійний фонд HOPE.UA