У Києві презентували посібник про можливості кар'єрного успіху після військової служби

У Києві презентували посібник «Як досягти кар'єрного успіху після військової служби», який надає рекомендації з професійного зростання в обраній цивільній справі після закінчення військової служби.

Презентація відбулася в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Співавтор посібника «Як досягти кар'єрного успіху після військової служби», голова ГО «Зелена Смуга» Олександр Куклишин зазначив, що посібник надасть дієві рекомендації та інструменти, необхідні для визначення майбутньої кар’єри, а також окреслить подальші кроки для досягнення успіху в обраній цивільній справі після закінчення військової служби.

Посібник складається з розділів: «Як знайти свою ідентичність», «Стійкість у перехідний період», «Управління стресом у перехідний період», «Військова vs. Цивільна культура», «Цінність наставників», «Перехід до цивільної зайнятості», «Тверді та м’які навички: як правильно їх визначити», «Визначення можливих цивільних професій», «Як правильно оформити резюме та мотиваційний лист», «Міфи, з якими ви можете стикнутися, та їх розвінчання», «Вправа для розвінчання міфів та можливих сумнівів в собі», «Твої досвід та шлях після військової служби важливі для інших».

«Зараз посібник поширюється ветеранськими просторами. Ми також надаємо посібник Українському ветеранському фонду. 200 посібників ми надамо ГО «Ветеранс ХАБ ОДЕСА», – додав Куклишин.

Керівник БО «Нова Юкрейн» Ігор Нощенко зауважив, що посібник розв'язує такі проблеми, як зневіра після повернення у цивільне життя; прийняття цивільного життя як безцільного; сприйняття суспільства як сукупності людей, яка не розуміє проблем ветерана.

«Очікування від того, що людина повертається в цивільне життя, дуже великі як матеріальні, так і емоційні. Саме формування правильних очікувань і надання дорожньої карти щодо того, як людині вчиняти у цивільному житті, одна з цілей цієї праці», – сказав Нощенко.

Посібник підготовлено на основі практичного досвіду з використанням ефективних американських інструментів підготовки військовослужбовців до цивільного життя, а також матеріалів Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки – програми допомоги в перехідний період (Transition Assistance Program).

Праця створена за рекомендаціями ветеранів для ветеранів громадською організацією «Зелена Смуга» в партнерстві з компанією Jooble, американською організацією Pittsburgh Hires Veterans, Міністерством у справах ветеранів України за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Читайте також: Цьогоріч 6000 ветеранів звернулися до Державного центру зайнятості

Як повідомляв Укрінформ, в Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного.