Близько 30% ветеранів є безробітними - Український ветеранський фонд

В Україні близько 30% ветеранів мають статус безробітного.

Про це заступниця виконавчого директора Українського ветеранського фонду Каріна Дорошенко повідомила під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання». 

«Роботодавці хочуть приймати ветерана на роботу, оскільки він має хороші лідерські якості, стресостійкість, витривалість, вміння знаходити рішення. Попри це, з досліджень ми бачимо, що близько 30% ветеранів мають статус безробітного», – сказала Дорошенко.

Вона зазначила, що одна з причин, про яку кажуть ветерани, – їм некомфортно повертатися у середовище цивільних чи на попереднє місце роботи, бо вони звикають підпорядковуватися своєму командиру, працювати зі своїми побратимами. Дорошенко зауважила, що частина з них готова відкривати власну справу, розвивати власний бізнес, запрошувати своїх побратимів на роботу.

Читайте також: Гранти від держави на розвиток бізнесу отримають 500 ветеранів та членів їхніх родин

Водночас, за її словами, хтось хоче працювати як найманий робітник. Заступник виконавчого директора Українського ветеранського фонду наголосила, що для цього роботодавцям потрібно розробляти форми адаптації ветеранів.

«Треба вміти знаходити можливості для ветерана, користуватися новим досвідом, показати йому, що з військової кар'єри можна адаптувати свої компетенції в цивільне життя», – підкреслила Дорошенко.

Як повідомляв Укрінформ, за час дії грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 407 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, які отримають гранти на 178 млн грн.