Міноборони запустило анонімне опитування для оцінки корупційних ризиків

Міністерство оборони проводить анонімне опитування зовнішніх зацікавлених сторін з метою оцінки корупційних ризиків у своїй діяльності.

Про це міністерство повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ. 

Зазначається, що проведення такої оцінки є одним із етапів підготовки Антикорупційної програми Міністерства оборони на 2025-2027 роки. Робоча група з оцінки корупційних ризиків Міноборони розробила анкету для опитування громадян та юридичних осіб, перш за все, державних підприємств і підприємств ОПК, які взаємодіяли, взаємодіють чи в перспективі можуть взаємодіяти з оборонним відомством в процесі виконання своїх функцій.

Під час опитування вивчатиметься їхня думка, що допоможе виявити корупційні ризики у діяльності оборонного відомства, та визначити заходи впливу на кожен корупційний ризик. Опитування триватиме до 30 квітня 2024 року.

Читайте також: Державний оператор тилу очікує формування наглядової ради у травні

Взяти участь в опитування можна за посиланням. Час проходження опитування – 10-15 хвилин. В Міноборони наголошують, що особиста думка кожного учасника важлива для вдосконалення роботи відомства. Опитування дасть змогу напрацювати дієві кроки щодо запобігання корупції та системно їй протидіяти. 

Як повідомляв Укрінформ, заступниця виконавчого директора ГО «Вокс Україна», керівниця VoxCheck Світлана Сліпченко підкреслила, що наратив російської пропаганди із дискредитацією української влади, зокрема щодо корупції в Україні, стає достатньо стабільним і стратегічним для РФ і має на меті обмежити допомогу для України.