Із 1 квітня пенсії перерахували для 654 тисяч працюючих пенсіонерів - Мінсоцполітики

Пенсії для працюючих пенсіонерів із 1 квітня перераховано для 654 тис. осіб. Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

«Цьогоріч перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Це близько 6,2% від їх загальної кількості (на 1 січня 2024 р. в Україні нараховувалось 10,51 млн пенсіонерів)», - йдеться в повідомленні.

Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень та травень). Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за І квартал. А такі звіти будуть подаватися по травень.

Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно: він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.

У Мінсоцполітики нагадали, що розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

Читайте також: Соціальні видатки: що й чому фінансувала держава у 2023 році та що зміниться в 2024-му

Як повідомляв Укрінформ, з 1 березня 2024 року в Україні була проведена індексація пенсій для більш як 10 млн пенсіонерів. Середній розмір пенсії становить 5 791 грн (на 10,6% більше порівняно із березнем минулого року).

Фото з відкритих джерел