Зеленська представила данським бізнесменам два проєкти підтримки українських дітей

Фото

Дружина Президента України Олена Зеленська під час зустрічі у Копенгагені з представниками благодійних фондів і великого бізнесу Данії закликала бізнесменів долучитися до реалізації двох проєктів підтримки українських дітей.

Про це Зеленська повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні від імені Фундації запропонувала меценатам долучитися ще до двох важливих проєктів. Перший – «Адреса дитинства», у межах якого зводимо будинки для великих прийомних родин, що втратили домівку через російську агресію. Ключі від комфортних і безпечних нових осель уже передали першим шістьом родинам. Ще вісім отримають їх до кінця травня. Але понад 60 великих прийомних родин, у кожній із яких до 10 дітей, поки що чекають на нове житло. Тому ми будемо раді всім, хто вирішить допомогти», – розповіла перша леді.

Другий проєкт, за її словами – відбудова творчо-спортивного центру в Бородянці. «Творчо-спортивний центр Бородянки, 30 гуртків і вісім секцій якого відвідували 2 тисячі дітей, російська навала зруйнувала вщент – разом з іншими будівлями вулиці Центральної. Але місто відроджується, і дітям потрібне це місце сили й творчості», – зазначила Зеленська.

Дружина Президента нагадала, що данські меценати вже неодноразово приходили на допомогу українським дітям, зокрема тим, хто живе у великих прийомних родинах. «Лише торік – зокрема, і завдяки данським меценатам – Фундація змогла організувати безпечний літній відпочинок для понад 1400 таких дітей і роздати різдвяні подарунки ще 13 тисячам», – заявила вона.

Читайте також: Зеленська зустрілася в Копенгагені з українською спільнотою

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня у Копенгагені дружина Президента Олена Зеленська взяла участь у другому засіданні Українського інвестиційного форуму за участі міністрів Данії та України, що було присвячене питанням повоєнної відбудови.