В Україні створили Корпус демінерів

Корпус демінерів, до складу якого входить майже тисяча груп розмінування чисельністю близько 5 тисяч осіб, створили в Україні.

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони полковник Руслан Берегуля, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Корпус передбачає до тисячі груп розмінування, що включають в себе до 5 тисяч осіб. На сьогодні групи розмінування Корпусу демінерів сформовані та вже частково долучені до виконання завдань в областях з найбільш складною ситуацією, що пов’язана із забрудненням вибухонебезпечними предметами», - сказав Берегуля.

За його словами, підрозділи вже працюють у Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

Читайте також: Над розмінуванням території України працюють 530 саперних груп Міноборони

Начальник управління поінформував, що групи розмінування Корпусу демінерів виконують такі завдання, як обстеження територій на наявність ризиків від вибухонебезпечних предметів, очищення місцевості у межах оперативного реагування, проведення повного комплексу заходів гуманітарного розмінування.

Нині триває доукомплектування груп технікою, обладнанням, триває підготовка фахівців у навчальних центрах.

Читайте також: В Україні від російських мін загинули 300 цивільних, ще 667 - постраждали

Як повідомляв Укрінформ, групи розмінування підрозділів Міністерства оборони України на звільнених від ворога територіях за тиждень вилучили та знешкодили 4196 вибухонебезпечних предметів.

Фото ілюстративне: facebook.com/mrcshrdsnsukraine