Гуманітарне розмінування: Україна планує поглибити співпрацю із виробниками з Данії

Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з данськими виробниками з метою створення спільних підприємств з виробництва обладнання для розмінування українських земель.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки

«Ми щиро цінуємо підтримку України Данією у сфері в гуманітарного розмінування. Сьогодні машини механічного розмінування Hydrema вже працюють на очищенні території нашої країни. Для нас надзвичайно важливо, що завдяки співпраці з українським виробником компанія локалізувала виробництво в Україні й співпрацює з українським партнером. Відтак можливості для поглиблення співробітництва на цьому далеко не вичерпані», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з генеральним директором данської компанії Hydrema Яном Вернером Йенсеном.

Наразі у сфері розмінування в Україні працює 9 машин від Hydrema. Потужності компанії дозволяють виробити ще 5 машин у цьому році та 9 у наступному.

Читайте також: ДСНС отримає від Японії понад двадцять машин механізованого розмінування

“Ми віримо, що спроможності та технології Hydrema можуть робити ще більший вклад у безпеку української землі. Адже компанія вже показала свою ефективність у досягненні цієї мети. Крім машин, що працюють в Україні, також навчили українських фахівців користуватися обладнанням та його ремонтувати у разі поламок чи підривів. Тож завдяки вже вибудуваній співпраці, маємо потенціал її наростити”, - зауважила Свириденко.

Як повідомлялось, загалом в Україні вже працює 77 важких машин для гуманітарного розмінування. Крім того, торік у Лондоні під час Ukraine Recovery Conference були підписані два меморандуми про локалізацію виробництва обладнання для розмінування із данською Hydrema та хорватською компанією DOK-ING.

Фото: hydrema-defence.com