Бізнес просить запровадити електронну комунікацію між ТЦК та підприємцями

Члени Європейської бізнес-асоціації просять запровадити електронну комунікацію між територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) і підприємцями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба асоціації.

"Асоціація неодноразово зверталася щодо необхідності удосконалення механізмів комунікації між бізнесом і ТЦК та СП, їх спрощення та осучаснення. Тож бізнес просить віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова та міністра оборони України Рустема Умерова звернути увагу та цю ситуацію та вжити відповідних заходів", - ідеться в повідомленні.

Так, спільнота ЕВА пропонує ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з ТЦК ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків військовозобов’язаних.

Читайте також: E-кабінет військовозобов'язаного планують запустити влітку 2024 року

Також запропоновано передбачити: публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації.

Більше того, пропонується встановити чіткі строки для ТЦК щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень.

На переконання бізнесу, ТЦК мають надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Читайте також: У Франківську бізнес відчуває гостру нестачу кадрів

Як повідомлялося, за останні півтора року з офіційного ринку праці в України звільнилися приблизно 1,5 млн працівників через необхідність ставати на військовий облік, тому державі треба знайти золоту середину щодо мобілізації.