Максимально швидка реінтеграція: в уряді розповіли про підготовку стратегії для деокупованих територій

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Анатолій Стельмах наголосив, що після деокупації території мають бути інтегровані в українську економіку та культурний простір у максимально короткі строки.

Про це він сказав на Всеукраїнському форумі “Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій”, повідомляє Укрінформ.

“Міністерство реінтеграції ставить в основу своєї роботи роботу з деокупованими територіями... Ці території після деокупації мають в максимально короткі строки бути інтегровані в українське суспільство, в українську економіку, і в український в тому числі культурний простір. Ми не відкидаємо їх ніколи і розробляємо певні законодавчі механізми”, - сказав Стельмах.

Читайте також: USAID констатує зростання в Україні інтересу до культурних традицій

Також він нагадав про стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, зауваживши, що “наразі вона знаходиться на громадському обговоренні”, а її текст оприлюднений на сайті Мінреінтеграції, тож кожен охочий може долучитися до її обговорення.

Стельмах висловив переконання, що Україна поверне свої території, які зараз є тимчасово окупованими росіянами, підкресливши, що вони є українськими.

“Скільки б ворог не хотів змінити ментальність людей, йому це не вдасться. Я сподіваюся, що спільними зусиллями не лише з Міністерством культури та інформаційної політики, з Міністерством відновлення, з іншими органами державної влади ми посилимо цей процес і доведемо перемогу наших Збройних сил вже після звільнення деокупованих територій до кінця”, - підкреслив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: В Україні запускають проєкт із підготовки управлінців для деокупованих територій

Всеукраїнський форум «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій» – це платформа для напрацювання спільних системних дій держави, громадськості, бізнесу та міжнародних партнерів задля повноцінного культурного та інформаційного відновлення деокупованих територій.