Посольство США передало шість броньованих авто для прокурорів прифронтових регіонів

Фото

Генеральна прокуратура України отримала від посольства США шість броньованих автомобілів, що допоможуть захистити життя прокурорів під час роботи у прифронтових регіонах.

Про це написав у соцмережі Х генеральний прокурор України Андрій Костін, передає Укрінформ.

«Ми дуже вдячні за передачу 6 броньованих автомобілів, що допоможуть захистити життя прокурорів, які працюють у прифронтових регіонах. Наша стійка співпраця з INL (відділ технічної допомоги правоохоронним органам України посольства США – ред.) стала міцною основою для розвитку інституційної спроможності Генеральної прокуратури України, зокрема у розслідуванні воєнних злочинів Росії, забезпеченні підтримки жертв і свідків та оптимізації цифрової трансформації систем прокуратури та правоохоронних органів України», - зазначив Костін.

Він висловив глибоку вдячність керівнику відділу Джошуа Тембладору за різнобічну технічну допомогу та стратегічні поради.

Читайте також: Захід повинен у кілька разів збільшити військову допомогу Україні - польський експерт

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі 18 березня в Києві з колегами з Міністерства юстиції США Натаном Бруксом та Тімом Ранком, а також з радником з правових питань посольства США в Україні Джаредом Кімболом та аташе ФБР з правових питань Крісом Гейгером обговорили стратегії розслідування російських кіберзлочинів, скоєних проти Української держави та країн-партнерів.