Укренерго попереджає про ймовірні обмеження електропостачання у низці областей

З метою усунення наслідків атаки та підтримки роботи енергосистеми впродовж дня в різних регіонах можуть застосовуватися обмеження електропостачання.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Обмеження електропостачання протягом сьогоднішнього дня, поки енергетики будуть усувати наслідки атаки, можуть бути в різних регіонах, зокрема на Лівобережній Україні. Це контрольовані обмеження, вони потрібні енергетикам для цілісної роботи енергосистеми й відновлення уражених об'єктів", - сказав Кудрицький.

Він зауважив, що атака була комбінованою: крилатими ракетами, балістикою та дронами; росіяни цілилися по тепло- й гідроелектростанціях, магістральних підстанціях. Пошкодження об'єктів енергетики зафіксовані в різних регіонах, але найбільше постраждав Харків.

Читайте також: На ДніпроГЕС після російської атаки триває пожежа, загрози прориву немає - Укргідроенерго

За словами очільника Укренерго, розглядається можливість залучення аварійної допомоги для підтримки енергосистеми, доки енергетики проводитимуть відновлювальні роботи.

"Енергосистема працює стабільно, вона не втратила цілісність", - підкреслив Кудрицький.

Як повідомлялося, через ракетну атаку в ніч проти 22 березня є пошкодження низки об'єктів енергетики. Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення, пошкоджене обладнання теплоелектростанцій та ДніпроГЕС.

Фото ілюстративне