Фон дер Ляєн у Києві передала 50 позашляховиків правоохоронцям у зоні бойових дій

Фото, відео

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала українським правоохоронцям 50 автомобілів Toyota 4x4 Prado.

Як передає Укрінформ, церемонія передачі авто відбулася на Софійській площі в центрі Києва за участю генпрокурора Андрія Костіна, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка і очільника Нацполіції Івана Вигівського.

Зокрема, для Національної поліції передбачено 30 позашляховиків, для Офісу генпрокурора – 20.

«Я рада передати Національній поліції і Офісу генерального прокурора ці автомобілі. Я знаю, що ви робите величезну роботу для безпеки і стабільності на територіях, які звільняються, і я хочу, щоб ці автомобілі допомагали вам у роботі. Ще я дякую за хоробрість українському народу – чоловікам і жінкам. Дякую за те, що ви робите», - сказала президентка Єврокомісії.

Читайте також: Друга річниця вторгнення: Зеленський звернувся до українців з аеропорту Гостомеля

Урсула фон дер Ляєн у Києві передала 50 позашляховиків правоохоронцям у зоні бойових дій / Фото: Тарасов Володимир

Своєю чергою міністр внутрішніх справ зазначив, що на деокупованих територіях щодня на чергування виходять дві тисячі патрулів, а працівники Нацполіції займаються доставкою гуманітарної допомоги і медикаментів.

«Ці 30 автомобілів, які ви передаєте Національній поліції, вже завтра будуть на територіях, наближених до зон бойових дій», - додав Клименко.

Читайте також: Друга річниця вторгнення: світові лідери підтримують Україну

Костін зазначив, що прокурори мають «зобов’язання задокументувати всі злочини російських сил на окупованих територіях».

«Щодня наші прокурори разом з поліцейськими і Службою безпеки України працюють над тим, щоб розслідувати, переслідувати і карати винних у злочинах. Протягом двох років ми відчували підтримку Європейського союзу, Європейського парламенту, Європейської комісії у тому, щоб забезпечити юстицію, судочинство і покарати винних у злочинах», - сказав Костін.

Як повідомлялося, 24 лютого, у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до Києва.