Два українські видання заявили про злам акаунта та сайту

Невідомі зламали сайт видання LIGA.net, після чого опублікували там фейкову новину про нібито «розгром» елітних підрозділів Збройних сил України в Авдіївці Донецької області.

Про це видання повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, фейкова новина з’явилася на сайті о 14:30 неділі, 18 лютого.

«Редакція LIGA.net не причетна до публікації російської дезінформації, сайт було зламано невідомими. Фейкову новину було оперативно знято зі стрічки новин, проте деякий час вона все ж була активною, а також автоматично поширилась в акаунті LIGA.net у соцмережі Х (колишній Twitter)», – заявили у виданні.

У LIGA.net пообіцяли визначити прогалини в безпеці, щоб виправити ситуацію й не допустити її повторення.

Також про злам повідомила в Телеграмі «Українська правда». Невідомі зламали її акаунт в соцмережі Х.

Зазначається, доступ до акаунту редакція втратила в неділю ввечері. На сторінці «Української правди» теж з’явилася фейкова інформація про «розгром» елітних підрозділів ЗСУ в Авдіївці.

Пізніше в Телеграмі видання поінформувало про відновлення доступу до акаунту.

Читайте також: Google запустить кампанію для протидії фейкам у країнах ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський та командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський оголосили про вихід захисників Авдіївки з міста на заздалегідь підготовані позиції.

В оперативно-стратегічному угрупованні військ «Таврія» заявили, що виведення підрозділів Сил оборони з Авдіївки було настільки успішним, наскільки це дозволяли обставини.