ВРП поновила розгляд дисциплінарної справи судді Тандира

Вища рада правосуддя поновила розгляд дисциплінарної справи щодо судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

Як передає Укрінформ, про це інформує ВРП у Телеграмі.

«14 лютого 2024 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила поновити розгляд дисциплінарної справи стосовно судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дисциплінарну справу щодо судді було відкрито 10 січня 2024 року, а 31 січня 2024 року друга Дисциплінарна палата ВРП зупинила розгляд дисциплінарної справи на період, необхідний для отримання відповідей на запити, документів для підтвердження наявності або відсутності обставин, які є підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Читайте також: Прокуратура Києва заперечує пояснення ВРП про закриття справи судді Тандира: Ми надсилали документи

Як повідомляв Укрінформ, уночі 26 травня 2023 року голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.

Суддю затримали. 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що в момент ДТП Тандир був напідпитку.

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. У Святошинському суді Києва почався процес проти нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

20 грудня Святошинський районний суд Києва продовжив Тандиру запобіжний захід - перебування під вартою без права на заставу до 17 лютого 2024 року.

Напередодні Київська міська прокуратура повідомила, що Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.