Померла журналістка, директорка чернігівського видання «Деснянка» Леся Джадан

Померла українська журналістка, директорка чернігівського видання «Деснянка» та волонтерка Леся Джадан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Національна спілка журналістів.

"Раптово пішла з життя українська журналістка, директорка видання «Деснянка» (Чернігів), волонтерка, паст-президентка Ротарі клубу «Київ-Столиця» Леся Джадан. Без мами залишилося троє дітей, без коханої дружини – чоловік Андрій. Національна спілка журналістів України висловлює щирі співчуття рідним і близьким колеги у їхній невимовно тяжкій утраті", - йдеться в повідомленні.

У коментарі інформаційній службі НСЖУ про рідну газету «Деснянка», яку сподівалася відродити не лише в електронному, а й у паперовому форматі, Джадан сказала: «У майбутнє я дивлюся з оптимізмом. Я пів життя віддала журналістиці, створювала газету, плекала кожний номер, як дитину… Будучи оптимісткою, я завжди вірю в диво».

Міський голова Ічні Олена Бутурлім уточнила, що "тяжка хвороба виявилася сильнішою… на жаль… не даючи Лесі шансів".

Колеги Лесі пишуть, що причиною смерті 48-річної жінки стала онкологія.

Леся Джадан з перших днів широкомасштабної війни не побоялася взяти на себе відповідальну і почесну місію стати президенткою Ротарі клубу «Київ Столиця». Одного з 70 клубів, що діють в Україні.

10 громад в Київській та Чернігівській областях і місто-герой Чернігів були постійно в полі зору Ротарі Клубу «Київ-Столиця». На Чернігівщині за цей рік чотири родини, в одній з яких виховуються 8 дітей, чиї домівки знищили російські окупанти, отримали власне житло, пише "Вечірній Київ".

Допомогу ротарійців отримав 21 медичний заклад та 3 реабілітаційні центри в Чернігівській області, а також у Києві, Чернігові, Сумах, Кривому Розі, Дніпрі та Краматорську отримали генератори, медобладнання та інструменти, системи очищення води, медичні засоби та ліки, речі для поранених. Суттєва допомога була надана 8 підрозділам ДСНС України в Чернігівській області: рятувальний човен, пожежна машина, автомобіль для розмінування, генератори, мотопомпи, аптечки, ковдри.

Ротарі Інтернешнл — одна з найпотужніших міжнародних організацій, яка об’єднує 1,4 мільйона лідерів бізнесу та представників професійної еліти на всіх континентах, у більш ніж 200 країнах.

Коли в Україні почалася широкомасштабна війна, в Rotary International на підтримку країни був створений Фонд реагування на катастрофи, і за два місяці ротарійці всього світу задонатили туди понад 15 мільйонів доларів.