Вступна кампанія: оприлюднили демонстраційні варіанти тестів НМТ

Український центр оцінювання якості освіти підготував демонстраційні варіанти предметних тестів - складників національного мультипредметного тесту (НМТ).

Як повідомляють в УЦОЯО, з тестами можна ознайомитися на сайті установи або на платформі «Всеукраїнської школи онлайн», передає Укрінформ.

Зазначається, що предметні тести, надані в окремих PDF-файлах, будуть зручними для тих, у кого повільний інтернет або немає змоги працювати впродовж тривалого часу з комп’ютером або іншим гаджетом. Наприкінці кожного тесту наведено правильні відповіді, тож одразу можна перевірити себе.

Для того, щоб ознайомитися з інтерфейсом онлайнового тестувальника, максимально наближеним до того, який буде на реальному НМТ, потренуватися виконувати завдання, навчитися правильно позначати відповіді на завдання різних форм, в УЦОЯО радять скористатися платформою «Всеукраїнська школа онлайн».

Читайте також: Українськй центр оцінювання якості освіти оприлюднив графік вступу в магістратуру

У розділі «Курси» виберіть навчальний курс для 10-го чи 11-го класу, де перейдіть до вкладки «Демонстраційний варіант НМТ-2024». У цій вкладці натисніть «Переглянути курс», а потім - «Зареєструйтеся», у такий спосіб ви отримаєте повний доступ до курсу для перегляду й виконання тестових завдань.

В УЦОЯО нагадали, що кожен учасник виконуватиме сертифікаційну роботу НМТ в один день у два етапи, кожен з яких триватиме 120 хвилин, з перервою у 20 хвилин. Сертифікаційна робота НМТ міститиме завдання з чотирьох навчальних предметів: обов’язкові - українська мова, математика та історія України, на вибір - українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

На платформі користувач матиме змогу «скомпонувати» з предметних тестів свій «демонстраційний варіант НМТ-2024» й повправлятися в його виконанні.

Читайте також: В Україні скасували з 2024 року набір вступників для здобуття ступеня молодшого бакалавра

Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні можна обирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді. Під час виконання завдань можна скористатися «Довідковими матеріалами» з математики, фізики та хімії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки визначило дати проведення національного мультипредметного тесту - з 14 травня до 19 липня.

Для вступу до закладу вищої освіти у 2024 році необхідно буде скласти національний мультипредметний тест із трьох обов'язкових предметів плюс один предмет на вибір.