Мін'юст подав позов про застосування санкцій до пропагандиста Кремля Кисельова

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до російського пропагандиста Дмитра Кисельова.

Про це повідомляє Мін'юст у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«7 лютого 2024 року Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до Кисельова Дмитра Костянтиновича санкції, передбаченої пунктом 11 частиною 1 статті 4 Закону України «Про санкції»», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що російський пропагандист Кисельов з 2014 року публічно підтримує окупацію Криму, Донецької та Луганської областей. З початку повномасштабного воєнного вторгнення Російської Федерації в Україну він продовжує діяльність, спрямовану на виправдання агресії Росії шляхом поширення пропаганди Кремля щодо необхідності «денацифікації» та заперечення існування України як держави.

Читайте також: Європарламент ухвалив резолюцію проти російської дезінформації перед виборами в ЄС

Як повідомлялося, з березня 2022 року слідчі Служби безпеки розслідують кримінальне провадження щодо російських пропагандистів Дмитра Кисельова та Ольги Скабєєвої про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3437699-sbu-rozslidue-spravu-kiselova-i-skabeevoi.html