У РНБО пояснили, навіщо Росія поширює фейки про мобілізацію жінок і підлітків в Україні

Російська пропаганда поширює наратив про нібито підготовку українською владою мобілізації жінок та чоловіків з 21 року, аби зірвати процес мобілізації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Пропаганда РФ продовжує системну роботу зі зриву мобілізації в Україні, поширюючи дезінформацію на цю тему. Чергова вигадка пропагандистів кремля – поширення наративів про підготовку українською владою мобілізації жінок та чоловіків з 21 року. Більше того, рашисти стверджують, що нібито кулуарно йде підготовка до мобілізації підлітків. Мета цих вкидів – залякати наше суспільство та зірвати проведення мобілізації», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: До окупованого Мелітополя загарбники завозять фейкових агітаторів

Як зазначається, насправді мобілізація в Україні відбувається з 27 років. У Верховній Раді триває обговорення щодо можливості зменшення віку мобілізації до 25 років, але таке рішення ще не ухвалене.

Жодної мобілізації жінок в Україні не буде. Про це чітко заявив Президент України Володимир Зеленський, наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.