Уряд виділив майже 40 мільйонів на покриття витрат із розміщення переселенців

Уряд виділив майже 40 млн грн на покриття витрат за серпень-вересень 2023 року обʼєктів державної, комунальної та приватної власності, де на безоплатній основі розміщувалися внутрішньо переміщені особи.

Про це за підсумками засідання уряду в Телеграмі повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

Як повідомив Мельничук, Кабінет міністрів з метою покриття витрат за серпень - вересень 2023 р. обʼєктів державної, комунальної та приватної власності, у будівлях (приміщеннях) яких у період воєнного стану на безоплатній основі розміщувалися внутрішньо переміщені особи, виділив 39 млн. 239 тис. 661 гривню.

Зокрема, центральним органам виконавчої влади передбачено 6 млн. 901 тис. 890 гривень для надання компенсації підприємствам, установам і закладам державної форми власності, які належать до сфери їх управління.

Читайте також: Шмигаль доручив областям провести аудит приміщень для проживання переселенців

Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій передбачено 30 млн. 512 тис. 355 гривень для надання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, та закладам спільної власності територіальних громад області та району, що перебувають в управлінні обласних та районних рад; обласним державним адміністраціям (для відповідних військових адміністрацій) - 1 млн. 825 тис. 416 гривень для надання компенсації приватним закладам (крім приватних закладів освіти).