Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ексзаступнику міністра Гримчаку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку, засудженому до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

Про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

Як нагадали в САП, вказаним вироком Гримчак визнаний винним у вчиненні злочинів, передбачених наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище).

Заслухавши доводи сторін, суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив стороні захисту в задоволенні апеляційної скарги.

Ухвала набуває законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного суду протягом трьох місяців.

Читайте також: 10 років тюрми: вирок ексзаступнику міністра Гримчаку набрав законної сили

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого 2022 року ВАКС засудив ексзаступника міністра тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака до позбавлення волі.

Колишнього високопосадовця ув'язнили негайно в залі суду. Також ВАКС задовольнив цивільний позов прокурора щодо утримання з Гримчака майже 980 тисяч гривень майнової шкоди й додатково стягнув із фігуранта ще 200 тисяч грн судових витрат.

У червні того ж року вирок ексзаступнику міністра набув законної сили.