The Reckoning Project передав ОГП понад 250 документів із показами свідків злочинів РФ

Проєкт The Reckoning Project передав прокурорам Офісу генпрокурора понад 250 документів із показами потерпілих і свідків злочинів РФ проти України.

Про це у поінформував генпрокурор Андрій Костін у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Робота The Reckoning Project з документування злочинів росії проти України є надзвичайно цінною для наших зусиль з відновлення справедливості. Подякував за це Джанін Ді Джованні та Ібрагіму Олабі. TRPUkraine передав нашим прокурорам понад 250 документів з показами потерпілих і свідків», - зазначив він.

За словами Костіна, після презентації книги «Найстрашніші дні мого життя» Департамент протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, у Офісі генпрокурора вивчає викладену в книзі інформацію з метою подальшого розслідування цих справ.

Окремо учасники цієї зустрічі обговорили розширення їхнього партнерства у сфері збору та аналізу даних. На думку генпрокурора, сучасні цифрові інструменти, які використовує команда TRP, дуже допоможуть у роботі прокурорів і слідчих.

Читайте також: Росіяни завдали авіаудару по підприємству у Золочеві на Харківщині

За його словами, ОГП щиро вдячний The Reckoning Project і за роботу із повернення українських дітей, примусово депортованих до РФ.

«Сподіваємося на подальшу співпрацю у створенні необхідних для цього механізмів. Переконаний, що наша синергія є важливою передумовою успіху в розслідуванні й переслідуванні за воєнні злочини та відновленні справедливості для тих, хто постраждав від цієї війни», - написав він.

Як повідомлялося, в межах 30-го Lviv BookForum у стінах Львівської міської ради презентували книгу «Найстрашніші дні мого життя».