Доступ до Реєстру декларацій тимчасово обмежений - НАЗК

Доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тимчасово обмежений.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

У зв’язку зі збоєм у роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (Реєстру декларацій), доступ до нього обмежений. Проводяться невідкладні заходи з усунення помилки в роботі реєстру, ідеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що про відновлення доступу до реєстру повідомлять додатково, і перепросили за тимчасові незручності.

У разі виникнення додаткових питань можна звернутися за адресою: support@nazk.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про відновлення електронного декларування під час воєнного стану (законопроєкт №9534) 5 вересня. В ухваленій редакції документа була норма, яка передбачала, що реєстр декларацій буде закритим ще впродовж року з можливістю для декларантів добровільно подати заяву про відкриття своїх даних для публічного доступу. Ця норма викликала суспільне невдоволення.

Читайте також: Зеленський підписав закон про відновлення е-декларування під час воєнного стану

Петиція до Президента Володимира Зеленського із закликом накласти вето на цей закон набрала необхідну кількість підписів у рекордно короткий термін.

12 вересня Президент ветував закон і вніс до Верховної Ради пропозиції до ухваленого документа.

20 вересня ВР підтримала пропозиції Зеленського, а 26 вересня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон та відправив його на затвердження главі держави.

10 жовтня Президент підписав цей закон.

Фото ілюстративне