СБУ дозволили надавати іноземним партнерам інформацію про осіб, які виїжджатимуть за кордон

Верховна Рада прийняла закон, який вдосконалює боротьбу з тероризмом.

Про це написала у Телеграмі заступниця керівника фракції "Слуга народу", голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, передає Укрінформ.

Законопроєкт про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України у зв'язку з ратифікацією Додаткового протоколу до Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму, а також до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення боротьби з тероризмом (№8146) передбачає впровадження європейських заходів у сфері протидії терористичній діяльності та міждержавний обмін інформацією про пасажирів на авіарейсах.

Так, перетин держкордону України з метою здійснення терористичної діяльності каратиметься позбавленням волі.

Читайте також: Рада заборонила поширення пропаганди російської імперської політики та символіки

Звільнити ж людину від кримінальної відповідальності може: добровільна відмова від подальшої злочинної діяльності, інформування правоохоронний орган про цей злочин, сприяння запобіганню або припиненню терористичної діяльності.

Також з метою протидії переміщенню осіб, причетних до терористичної діяльності, СБУ може надавати іноземним партнерам вичерпну інформацію про осіб, які виїжджатимуть за кордон, написала Шуляк.

Читайте також: Рада запровадила випробувальний термін для охочих служити за контрактом

Як повідомлялось, Верховна Рада сьогодні прийняла закон, яким розширила повноваження поліції під час воєнного стану.