Лапутіна розповіла, як Мінветеранів переформатує реабілітаційні центри

Міністерство у справах ветеранів проводить роботу з переформатування реабілітаційних центрів відповідно до сучасних вимог.

Про це міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна повідомила під час дискусії на тему «Сучасний український ветеран - виклик для суспільства?», що відбулася в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«З війни люди повертаються трохи іншими. Це нормальна реакція на ненормальні події. У нас у Міністерстві у справах ветеранів діють п‘ять реабілітаційних центрів. Зараз ми працюємо над тим, щоб їх повністю переформатувати під сучасні вимоги… Ми відбудовуємо центр у Бородянці, будуємо на його базі сучасний психологічний центр допомоги ветеранам та членам їхніх родин», - розповіла Лапутіна.

Читайте також: Психологічна реабілітація військових: Мінветеранів законтрактувало вже 40 лікувальних закладів

За її словами, центр у Бородянці взяв під патронат Президент Зеленський, у відбудові допомагають міжнародні партнери.

Очільниця Мінветеранів зазначила, що у цьому центрі також хочуть вивчати факти геноциду українського народу з боку військ рф: «Я хочу зробити там наукову складову, де вивчити, яким чином таке стало можливо, що нібито люди - а насправді нелюди - могли чинити такі жахливі речі, які вони чинили в Бородянці проти дітей, жінок і цивільного населення».

Читайте також: У Мінветеранів розповіли про інструменти переходу до мирного життя для захисників

Лапутіна додала, що у міністерстві розробляють методи групової та індивідуальної підтримки людей, які втратили родичів на війні.

Як повідомлялося, внаслідок влучання снаряда з російського танка в Бородянці на Київщині було знищено Центр соціально-психологічної реабілітації населення Міністерства у справах ветеранів.