Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Американське видання Politico назвало Президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною в Європі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт видання.

«Європа змінюється. Континент переглядає свої стратегічні відносини, серйозно ставиться до оборони, переосмислює політику у сфері торгівлі, приєднання та енергетичної безпеки. У широкому сенсі це — переосмислення того, що означає бути європейцем, і багато в чому завдяки українському коміку, який став Президентом", — йдеться у публікації.

Укладачі рейтингу зауважують, що Україна не вперше зазнає нападу з боку росії, однак до повномасштабної агресії президента рф володимира путіна решта Європи мало що робила.

«Причина, з якої цього разу все по-іншому, полягає у Володимирі Зеленському - постаті, якій Європа не лише довіряє, а й захоплюється й іде за нею — на відміну від попередніх президентів України», — наголошується у статті.

Читайте також: Зеленський: росія відповідатиме за всі вкрадені активи Української держави

Зазначається, що європейські лідери, які перемогли на виборах у своїх країнах, прагнуть якнайшвидше відвідати Київ, щоб сфотографуватись з Президентом України.

При цьому Зеленський також зміг переконати решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною, у що мало хто вірив до повномасштабного вторгнення росії.

«Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика різко описує недоброзичливість російського режиму, проти якого він бореться, розсіюючи більшу частину віри Європи — особливо в Берліні та Парижі — у те, що москва може бути партнером», — пишуть журналісти.

Загалом до рейтингу найвпливовіших людей Європи видання Politico включило 28 осіб, серед яких політики, дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.

Як повідомляв Укрінформ, раніше американський журнал Time назвав Президента Володимира Зеленського та дух України “Персоною року” за підсумками 2022 року. Британське видання Financial Times також назвало Президента України людиною року.