Українських захисниць планують забезпечити уніфікованою жіночою формою

Волонтери двох ініціативних груп цього тижня передадуть на безоплатній основі першу партію жіночої військової форми для тестування.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє UkraineNOW.

«У ЗСУ введуть уніфіковану жіночу військову форму. Її розробкою займаються волонтери двох ініціативних груп», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ідея виробництва жіночої військової форми з'явилася після численних запитів від захисниць, які зараз воюють на передовій. Чоловічі розміри й фасони одягу не відповідають жіночим.

Ініціатори проєкту наголошують, що жінкам доводиться перешивати форму або пристосовувати її шпильками й тактичним ременем у польових умовах. Це незручно й нефункціонально.

Першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисницям на безоплатній основі для того, щоб протестувати та переконатися, що форма функціональна й зручна.

Зазначається, що станом на сьогодні близько 57 тисяч жінок, які служать у ЗСУ, використовують чоловічу форму, зокрема чоловічу спідню білизну та взуття великих розмірів.

Читайте також: Зараз немає необхідності збільшувати кількість жінок на військовому обліку – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня дружина Президента Олена Зеленська заявила, що жінки становлять п’яту частину особового складу Збройних сил України. Для порівняння, це один із найвищих показників серед країн-членів НАТО.